Đukanović sa Milanovićem, Bevandom i Ramom na sastanku u Cavtatu
Milo Đukanović

Povodom konferencije o Zapadnom Balkanu

Đukanović sa Milanovićem, Bevandom i Ramom na sastanku u Cavtatu

Povodom konferencije o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana 28. avgusta u Berlinu, predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović održaće radni sastanak u ponedjeljak, 25. avgusta u Cavtatu sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, Albanije Edijem Ramom, predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu hrvatske Vlade, sastanak će se održati u Cavtatu, u restoranu Leut, prenosi cdm.

Domaćin konferencije u Berlinu biće kancelarka Njemačke Angela Merkel.

Inače, konferencija u Berlinu biće prilika za prvi susret Merkelove i našeg premijera nakon što se Đukanović krajem 2012. ponovo vratio na mjesto predsjednika Vlade. 

Kako je ranije najavljeno iz Vlade na Konferenciji će učestvovati predsjednici vlada, ministri vanjskih poslova i ministri nadležni za pitanja ekonomije zemalja Zapadnog Balkana.

,,Premijeri zemalja Zapadnog Balkana će s kancelarkom Merkel razmijeniti mišljenja o temama šireg regionalnog karaktera i značaja, s posebnim fokusom na evropsku integraciju država Zapadnog Balkana i mjere pomirenja u region“, saopšteno je iz Vlade. Pored Crne Gore, poziv za učešće na Konferenciji upućen je i Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Takođe, pored delegacija zemalja Zapadnog Balkana, na Konferenciju su pozvani i predsjednik Evropskog savjeta Herman Van Rompej, predsjednik Evropske komisije Hoze Manuel Barozo, visoki predstavnik EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Ketrin Ešton i komesar za proširenje i susjedsku politiku Štefan File.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.