Porošenko: Angela Merkel je dobar prijatelj i zaštitnik Ukrajine
Srdačan doček: Petro Porošenko i Angela Merkel

Doček uz cvijeće

Porošenko: Angela Merkel je dobar prijatelj i zaštitnik Ukrajine

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je danas da je njemačka kancelarka Angela Merkel, koja se nalazi u radnoj posjeti njegovoj zemlji, "dobar prijatelj i zaštitnik Ukrajine" i istakao da su u posljednja dva mjeseca razgovarali više od 20 puta, što je Ukrajini zaista pomoglo da zaštiti svoje interese. Kao znak pažnje, Porošenko je Merkelovoj poklonio buket cvijeća.

Ukrajinski predsjednik se zahvalio Njemačkoj zbog podrške koju pruža Ukrajincima u njihovom nastojanju da izgrade mir i demokratiju, saopštila je Porošenkova pres služba.

Merkelova je rekla da u Kijevu namjerava da razgovara o pitanju njemačke pomoći Ukrajini u teškim vremenima i "putu ka miru kojim moramo ići", prenosi Ukrinform.

Kancelarka se zahvalila Porošenku na prijateljskoj dobrodošlici.

"Predsjednik je na sastanku sa Merkelovom nazvao simboličnom činjenicu da je kancelarka došla u posjetu na Dan nacionalne zastave Ukrajine i uoči Dana nezavisnosti", navedeno je u saopštenju.

Porošenko je kazao da Ukrajina sada prolazi "vrlo tragičan test u svojoj istoriji", dodaje se u saopštenju.

On je istakao da je, prema nedavnim podacima, podrška nezavisnosti još veća nego 1991. godine kada je ta zemlja stekla nezavisnost.

 

(Beta)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.