Bar preplavljen smećem
Bar izgubio epitet najčistijeg grada

Nekada najčistiji grad na jadranskoj obali

Bar preplavljen smećem

Nekada najčistiji grad na jadranskoj obali preplavilo smeće. Pojedini delovi plaža do te mere su devastirani, da je teško i poverovati da je u toku špic turističke sezone.

Slike govore više od riječi i potvrđuju, nažalost, da je Bar definitivno izgubio epitet najčistijeg grada.

Sudeći po stanju u centru, pišu Večernje novosti, teško da bi mogao biti i pri vrhu lestvice najčistijih gradova, a u prigradskim naseljima stanje je zbilja alarmantno, jer gomile smeća pored puta ne samo da ostavljaju negativnu sliku, već su ozbiljna prijetnja da i građani i turisti budu žrtve raznih oboljenja.

Kad vas još zapahnu neprijatni mirisi kanalizacije, čovjeku zaista nije dobro. I u vrijeme špica ljetnje sezone kad bi plaže trebalo da budu privedene namjeni - čiste, na njima ima mnogo smeća, a malo korpi za otpatke.

Pojedini dijelovi plaža, posebno od mosta na Željeznici, pa do Šušanjske, do te mjere su devastirani, da je teško i povjerovati da je u toku špic turističke sezone.

Umjesto dopadljive slike priobalnog dijela, na obali, pored gomile otpada, šuta, starih tendi, pohabanih stolica, automobilskih guma, motornih šasija, plastičnih flaša, pijeska, trave, korova, i borovi koji su ostali tamo gdje ih je vjetar oborio prije nekoliko godina u nevremenu.

Od tada pa do danas, niko se nije ni sjetio, a kamoli rukave zasukao da ih ukloni i da najlepši prostor barske rivijere, uz šušanjsku obalu - uredi.

Goste, a ni Barane, ne zanima ko upravlja plažom, da li Opština, ili „Morsko dobro“.

- Mi želimo da plaža ima ve-ce, kabinu, tuš, da možemo sjesti u kafić i popiti piće, ili iznajmiti suncobran. Ja sam u Šušnju četvrti put na ljetovanju, i mislim da nikada nije bilo više smeća, nego ove godine. Turisti se sunčaju pored smeća. Djeca se igraju, a otpad pored njih. Ove godine je grozno. Da nismo unaprijed platili smještaj, otišli bismo u neki drugi grad - kaže Milan Jovanović koji ljetuje sa porodicom u Baru.

Turisti dođu i odu, a građanima Bara ostaje da ispaštaju do daljeg, pišu Novosti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.