Atletiko Madrid osvojio Superkup Španije!
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Pobjedom nad Realom

Atletiko Madrid osvojio Superkup Španije!

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Superkup Španije, pošto su u revanš meču finala pobijedili Real sa 1:0.

Atletiko je do prvog trofeja u sezoni stigao ukupnim rezultatom 2:1, posle prvog meča koji je završen nereno (1:1).Gol odluke postigao je novi napadač 'Jorgandžija' Mario Mandžukić već u drugom minutu, kada je preciznim udarcem pogodio ugao gola Ikera Kasiljasa.Na kraju se ispostavilo da je pogodak Raula Garsije u prvoj utakmici bio presudan, a ovaj meč počeo je baš onako kako je Atletiko želio. 
Već u prvom napadu bilo je 1:0 – Mandžukić je posle ispucavanja Moje, dodavanja Grizmana i loše reakcije odbrane Reala došao do lopte i iz prve je poslao pored Kasiljasa. 
'Jorgandžije' su tada terensku inicijativu prepustili rivalu, koji je u početku bio potpuno bezidejan bez Anhela di Marije i Kristijana Ronalda, koji je na klupi ostao zbog povrede. 
Sredinom prvog dijela igre 'kraljevski klub' je krenuo sa napadima, dvije prilike imao je Hames Rodriges, dok je jednu dobru propustio Garet Bejl. 
Prije njih, u 27. minutu desila se jedna interesantna situacija, kada je isključen trener domaćih Dijego Čolo Simeone. Sudija je Simeonea poslao na tribine pošto je izgledalo kao da želi da udari jednog od njegovih pomoćnika po glavi. Od tada je skakao na svaku odluku sudije, a navijačima koji su sedjeli iza njega je priredio pravi šou. 
Drugo poluvrijeme donijelo nam je nove napade Real Madrida, a u međuvremenu je u igru ušao i Ronaldo. Ipak, najbolje šanse imali su igrači Atletika. 
Prvo je Raul Garsija u 57. ginutu pogodio prečku, da bi desetak minuta kasnije zamalo neprecizni bili Koke i Antoan Grizman. Do kraja meča gosti su pokušavali čestim centaršutevima sa boka, ali nije bilo većih prilika, pa je Atletiko osvojio drugi trofej Superkupa u istoriji. Modrić je u samom finišu isključen jer je dobio drugi žuti karton. 
Prethodno su bili bolji od Barselone 1985. godine. 
Madridski klubovi prošle sezone su dominirali u španskom i evropskom fudbalu, pošto je Atletiko osvojio prvu titulu u Primeri posle 18 godina, dok je Real slavio u Ligi šampiona i Kupu kralja. 
Ovim trijumfom Dijego Simeone i kompanija pokazali su da će biti ozbiljan konkurent u Španiji, dok je Realu izmakao drugi trofej, posle Superkupa Evrope. Ipak, ono što bi trebalo da zabrine Ančelotija jeste sama igra i činjenica da Hames Rodriges još uvijek nije pokazao da će imati veliki uticaj na igru Reala.

(b92.net)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.