Najbolji način da privučete muškarca je da nosite crveno
Ilustracija

Nova studija pokazala

Najbolji način da privučete muškarca je da nosite crveno

Nova studija tvrdi da crvena boja povećava seksipil žene i takođe čini da izgleda više pristupačano i kompetentano.

Chris De Burgh je naučnica koja je izučavala uticaj boje na izgled i privlačnost žena. Ona kaže da žene takođe naći crveno atraktivna za muškarce - ali efekat nije toliko moćan .

Psiholozi na Univerziteta Vuhan, Kina, su odradili eksperiment gdje su se za 320 heteroseksualnih muškaraca prikazivale fotografije suprotnog pola obučenog u bijelu, plavu i crvenu boju.

Svi muškarci su zaključili da su žene koje nose crvenu boju privlačnije od onih koje su nosile bijelu ili plavu boju. I pokazalo se povećanje seksualne privlačnosti za žene sa ženstvenijim crtama lica.

Crveno je povezano sa romantikom, strašću, požudom i plodnošću odvajkada, a prethodna istraživanja potvrđuju njen uticaj na povećanje seksualne privlačnosti što sugeriše "veću seksualnu priliku za muškarce" .

Ova studija kaže da crvena odeća takođe ima "marginalno značajan efekat na muškom seksualnom privlačnošću". Što bi značilo da u slučaju muškaraca nošenje crvene boje ne povećava seksualnu želju za njima, već govori o većem stepenu u društvu i većem evolutivnom stepenu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.