OIK Kolašina će objaviti rezultate majskih izbora
Kolašin

Na zahtjev Državne izborne komisije

OIK Kolašina će objaviti rezultate majskih izbora

Opštinska izborna komisija (OIK) Kolašina postupila je po zahtjevu Državne izborne komisije (DIK), kojim joj je naloženo da objavi rezultate majskih izbora i dostavi ih Skupštini kako bi se održala konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta, prenosi Televizija Crne Gore.

Predsjednik OIK-a Zoran Vlahović nakon sjedice je kazao da je DIK, mimo nadležnosti i ovlašćenja, predviđenih zakonom naložio objavljivanje rezultata, a OIK-u kako kaže nije ostalo ništa nego da postupi po tom aktu.

Vlahović smatra da su ovom, kako kaže iznuđenom odlukom, izborni rezultati u Kolašinu i njihova verifikacija pod znakom pitanja.

Izbori za odbornike u Skupštini opštine Kolašin održani su 25. maja, a ponovljeni na biračkom mjesti broj 27 Đuđevina 8. juna.

Na izborima Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je deset odborničkih mjesta, Demokratski front osam, Socijalistička narodna partija sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana.

DIK je na sjednici 12. avgusta, donijela Odluku kojom je naložila OIK Kolašin, da odmah, a najkasnije u roku od sedam dana, objavi rezultate izbora u Službenom listu Crne Gore - opštinski propisi“.

DIK je naložila OIK-u da dostavi Skupštini opštine Kolašin Izvještaj o rezultatima za izbor odbornika na izborima održanim 25. maja i ponovljenim na biračkom mjestu Đuđevina od 8.juna u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, radi sazivanja konstitutivne sjednice Skupštine Kolašina.

(rtcg.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.