Sastojci koji ubrzavaju mršavljenje
Ilustracija

Obuzdajte glad

Sastojci koji ubrzavaju mršavljenje

Čini vam se da u posljednje vrijeme ne možete prestati grickati i jesti? Najnovija istraživanja možda vam nude rješenje!

Jednom dnevno pojedite porciju pasulja, graška, slanutka ili leće, što može povećati osjećaj sitosti, te potencijalno dovesti do gubitka kilograma, ako je suditi po najnovijim istraživanjima objavljenim u časopisu Obesity.

Ren

On može natjerati suze na vaše oči, ali može i da pomogne da raspusti masti unutar ćelije. Istraživanja na Univerzitetu u Kopenhagenu pronašli su takođe da sprečava osjećaj gladi kasnije, u toku dana.

Grejfrut

Prema istraživanju koje je sprovedeno na klinici u San Dijegu, izgubićete preko 1.5kg ukoliko jedete jedan grejpfrut dnevno, kao dio 12-nedjeljne dijete.

Feferona

Proizvođači hrane tvrde da su otkrili prirodni sastojak koji ubrzava mršavljenje, a nalazi se u feferonima. Taj "čudesni" ekstrakt, poznat kao dihidrokapsiat (DCT), ubrzava metabolizam te pomaže u trošenju kalorija. Već je dodavan u neke tablete za mršavljenje koje su se prodavale u Japanu i SAD-u, no sada bi se mogao koristiti i kao dodatak prehrani.


Izvor: Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.