Radulović: Sastanak Đukanovića sa Merkelovom predstavlja značajan uspjeh
Momčilo Radulović

Dodatni korak u integracijama

Radulović: Sastanak Đukanovića sa Merkelovom predstavlja značajan uspjeh

Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović smatra da susret crnogorskog premijera Mila Đukanovića i njemačke kancelarke Angele Merkel predstavlja značajan uspjeh predsjednika naše Vlade.

Uloženo je dosta diplomatskih napora Crne Gore kako bi do ovoga sastanka i došlo. S obzirom na to da je postojala tenzija u odnosima Crne Gore i Njemačke, susret sa Merkelovom predstavlja kompliment Đukanovićevoj politici prije svega na regionalnom nivou“, rekao je za Vikend novine Radulović.

On je dodao da je konferencija, koju Njemačka organizje o zapadnom Balkanu, snažan iskorak najmoćnije evropske ekonomije ka ovom dijelu Evrope, kao i znak da će ta država nastaviti da podržava evropske integracije, ali i reforme koje se moraju sprovesi na putu ka punopravnom članstvu u EU.

I izvršni direktor Alfa centra Aleksandar Dedović vjeruje da će susret sa Merkelovom biti dodatni korak u integracijama Crne Gore ka EU i NATO-u.

“Prisustvom delegacije naše zemlje na najvišem nivou konferencije u Njemačkoj koja će za temu imati Balkan i budućnost Balkana treba posmatrati kao još jedan dodatni korak u integracijama Crne Gore ka EU i NATO savezu i naravno kao priliku da se od uticajnih članova EU i NATO, a Njemačka je sigurno jedan od najuticajnihjih, još jednom dobije ohrabrenje, podstrek, a i pomoć u savlađivanju izazova koji nas čekaju na tim putevima”, rekao je on.

(Portal Analitika)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.