Večeras u Kotoru Bokeljska noć
ilustracija

Tradicionalna manifestacija

Večeras u Kotoru Bokeljska noć

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana večeras od 21 sat u Kotoru.

Ove godine prijaviljeno je oko 60 ukrašenih barki, koje će svoj defile izvesti u akvatoriju kotorskog zaliva.

Zajedno sa jedrilicama JK „Lahor" barke će se predstaviti u tri đira, a tokom trećeg, akvatorij će osvijetliti veliki vatromet.
Fond nagrada je 4.000 eura.

Kako prenosi RTCG, nagrada za prvonagrađenu barku iznosi 1.500 eura, za drugu 1.000, za treću 500, a preostalih 1.000 eura planirano je za specijalne nagrade žirija.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na Trgu od oružja, uz grupu „Lungo mare" i klapu „Incanto". Suorganizator je lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Na ulazu u Kotor, kod benzinske stanice Vuk-petrol u Škaljarima i u Dobroti, na raskrsnici prema trećem putu, volonteri će u saradnji sa policijom dijeliti mape u kojima će biti navedena i ucrtana mjesta za parkiranje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.