Novi mercedes otporan na granate
"S 600 gard"

"S 600 Guard"

Novi mercedes otporan na granate

Mercedes je osvježio svoju ponudu specijalnih blindiranih modela automobila sa novim "S 600 Guard"-om zasnovanim na luksuznoj "s klasi".

Do sada je "s klasa" mogla da se pohvali sofisticiranim podesivim vješanjem, držačem parfema i jednim od najelegantnijih paketa opreme na tržištu. A sada je njemačka firma odlučila da dodatno obezbjedi svoju eleganciju - ugradnjom oklopa.

Pred vama stoji "S 600 gard" specijalno zaštićeni automobil koji, po navodima proizvođača, može da izdrži direktan udar vatrenog oružja, kao i ručne granate.

Za udobnu vožnju, čak i u ratnim uslovima, pobrinuće se šoferšajbna debljine 10cm i ćelija koja okružuje putnike koja je izgrađena od čelične ploče debljine 5cm.

Sva ova zaštita značajno dodaje kilažu pa je za pogon zadužen 6.0-litarski V12 sa duplim turbo punjenjem, a pošto Mercedes nije obezbjedio nikakve dodatne

modifikacije, svjetski diktatori će morati da se zadovolje sa 523 KS, a ubrzanje do stotke od 4.6 sekunde iz standardnog modela sigurno će biti značajno produženo usled dodatog tereta.

 

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.