Ovo je  najskuplji Ferrari svih vremena
Ferari 250 GTO iz 1962. godine

Košta 47,6 miliona evra

Ovo je najskuplji Ferrari svih vremena

Izbor automobila na čuvenom njemačkom sajtu mobile.de veoma je raznovrstan. Ipak, ne viđa se često da se u ponudi nađe automobil koji se prodaje za 47,6 miliona eura, koliko košta ovaj Ferrari 250 GTO iz 1962.

Čitaoci koji malo bolje poznaju klasične modele automobila neće biti iznenađeni ovako visokom cijenom jednog Ferrarija 250 GTO.

Primjerak istog modela iz 1963. godine koji je 2013. prodat na jednoj aukciji dostigao je cijenu od 38,2 miliona eura, što je bila najveća suma novca koja je do tada izdvojena za neki automobil.

Prije toga, rekord je takođe držao isti model, ali iz 1962, a riječ je o automobilu koji je svojevremeno vozio čuveni Stirling Moss.

Ferrari koji se našao u ponudi na sajtu mobile.de jedan je od samo 39 primjeraka koliko ih je proizvedeno u Modeni između 1962. i 1964.

Model 250 GTO konstruisan je za Grand Touring šampionata, a dizajn potpisuje Sergio Scaglietti. Automobil je pogonjen 3.0 litarskim V12 motorom koji proizvodi 300 ks.

 

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.