Crnogorske rukometašice porazile Hrvatice
‚‚Lavice‚‚

U trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Makedoniji

Crnogorske rukometašice porazile Hrvatice

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Hrvatsku 31:21 (13:12) u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Makedoniji i ovjerila plasman u osminu finala.

Sjajnu partiju pružile su izabranice Maje Savić, naročito u drugom poluvremenu. Držale su se Hrvatice do velikog odmora i imale aktivan rezultat poslije 30 minuta jer je Crna Gora vodila sa 13:12.

U nastavku meča na parketu je postojala samo naša reprezentacija. Raspucale su se naše mlade "lavice" i prednost je konstantno rasla u korist nasljednica Bojane Popović, Kaće Bulatović i ostalih vrhunskih crnogorskih rukometašica.

Na kraju je stigla ubjedljiva pobjeda, treća u nizu, nakon uspjeha u mečevima sa Francuskom i Angolom.

Đurđina Malović dala je devet golova, jedan više od imenjakinje Jauković. Nina Bulatović upisala se pet puta u strijelce, Vanesa Agović dala je tri pogotka, Itana Grbić i Ema Ramusović po dva, a Slađana Čavlović i Slađana Prelević po gol. Zadravec je sa druge strane dala sedam pogodaka.

Crna Gora u sljedećem kolu u petak od 16.15 igra protiv Kine.

 

(cdm)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.