"Ajkule"

Evropsko prvenstvo

"Ajkule" u polufinalu čekaju Srbiju ili Grčku

Crna Gora će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati sa pobjednikom meča Srbija - Grčka. To je epilog kraja grupne faze šampionata starog kontinenta.

U posljednjem meču prvog dijela prvenstva Mađarska je u izuzetno neizvjesnom duelu pobijedila Hrvatsku 7:6 tako da je Srbija drugi tim grupe B odmah iza domaćina.

Mađarima večerašnji duel sa rezultatskog aspekta nije značo ništa jer još su ranije osigurali prvo mjesto u grupi i polufinale. Ipak domaćini su maksimalnom petom pobjedom jasno stavili do znanja da ne žele pred svojim navijačima da imaju ni poraz. Hrvati su odigrali odličan meč bili konstantno u egalu (na startu imali 2:0) ali su posljednju četvrtinu izgubili 2:1 i zato su poraženi.

Dakle u četvrtfinalu evropskog prvenstva sastaće se Hrvatska - Italija i Srbija - Grčka. Mađarska i Crna Gora su već u polufinalu. Naši su inače u grupnoj fazi imali najefikasniji napad i najčvršću odbranu. Dali su 62 a primili 29 golova. Istina protivnici nijesu bili kvalitetni kao u grupi A, ali to ne umanjuje sjajne predstave izabranika Ranka Perovića. (cdm.me)