Porobić: Psihološki pripremiti ekipu za završnicu
Petar Porobić

Odmor najvažniji

Porobić: Psihološki pripremiti ekipu za završnicu

Direktor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Petar Porobić kazao je da je, nakon ubjedljivog trijumfa sa Gruzijom, najvažnije da se ekipa dobro odmori i psihološki pripremi za završnisu šampionata.

Crna Gora je danas u Budimpešti, u petom kolu A grupe, savladala Gruziju 17:2. Crnogorski vaterpolisti upisali su četvrti trijumf i preuzeli prvo mjesto na tabeli sa pobjedom i 11 golova boljom gol razlikom od Italije, koja ima utakmicu manje. 

Crnogorskim vaterpolistima za prvo mjesto i direktan plasman neophodno je da trijumf Italije ne bude veći od 11 golova. Duel Italije i Grčke na programu je u 19 sati.

Porobić je naglasio da je crnogorska reprezentacija u situaciji koja donosi prednost u odnosu na druge ekipe. 

"Sada imamo dovoljno vremena da se prvo malo odmorimo, da obnovimo spremu, i da se na neki način, što je najvažnije u ovom momentu, psihološki pripremimo za utakmicu koja nas čeka 25. jula. To je velika prednost ekipa koje su prve. Nadam se da ćemo iskoristiti tu šansu, i taj prostor da u svakom pogledu obezbijedimo adekvatnu pripremu za jednu tako značajnu utakmicu koja nas čeka", rekao je Porobić u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

On je, komentarišući dosadašnje nastupe na šampionatu, kazao da je bilo pada u igri u dvije četvrtine meča sa Italijom.

"To je bio grč koji je nastao zbog značaja utakmice i želje da se pobijedi i obezbijedi polufinale. Par šuteva koji nijesu ušli, unijeli su uobičajeni zastoj u igri. Na kraju smo zabilježili taj željeni rezultat. Pokazali smo koliko smo jaki, jer smo i pored tih padova u igri došli do željenog rezultata. To je pokazatelj da smo spremni za završnicu takmičenja", kazao je Porobić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.