Američki vojni izum: Tenk koji ide po vodi (VIDEO)
"UHAC"

"UHAC"

Američki vojni izum: Tenk koji ide po vodi (VIDEO)

Amfibijska vozila nikada nisu dostigla komercijalni uspjeh većih razmjera, međutim vojske širom svijeta ih decenijama unazad uspješno koriste. Najnovija vojna amfibija je djelo američkih marinaca koji su nedavno testirali impresivni hibrid, kombinaciju tenka i čamca koji uspješno savladava svaku podlogu na kojoj se nađe.

Zvanični naziv ovog funkcionalnog džina bez smisla za modu je "Ultra Heavy-Lift Amphibious Connector" ili kraće "UHAC", a prvi uspješni testovi su sprovedeni na Havajima.

Na snimku možete videti prototip vozila koji je zapravo duplo manji od planiranog modela zamišljenog prije svega kao prevoz od broda do plaže, a u arsenalu vojske bi trebalo da zamjeni aktuelni "Landing Craft Air Cushioned" hoverkraft.

"UHAC" razvija brzinu od 4 čvora koristeći sistem pokretne trake koji mu omogućava kretanje po svim mogućim površinama.

 

 
 
(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.