Janović: Svi su odigrali izvanredno!
Nikola Janović

Evropsko prvenstvo

Janović: Svi su odigrali izvanredno!

Kapiten Crne Gore Nikola Janović kazao je nakon ubjedljive pobjede protiv Rusije, da su svi reprezentativci odigrali izvanredno.

''Od početka smo krenuli maksimalno koncentrisano. Tokom igre, rezultat je dolazio sam po sebi. Da smo ušli laganije u meč, mogli su da nas namuče. Zadovoljan sam cijelom ekipom, svi su igrali izvanredno. Imamo dan pauze, a onda se nadam da ćemo i protiv Rumuna nastaviti u istom ritmu. Radi se o izuzetno ozbiljnom protivniku koji na sve načine pokušava da prođe dalje. Oni će probati da pobijede ili nas ili Grčku ili Italiju, kako bi prošli u četvrtfinale.''

Predrag Jokić je kazao da je najbitnije bilo što smo od starta krenuli jako i ozbiljno.

''Ozbiljno smo prišli utakmici. Kvalitetnija smo ekipa od Rusije, što smo na kraju i pokazali. Ovo je realan odnos snaga u ovom trenutku. Ozbiljnošću u prvoj četvrtini smo napravili razliku. Održavali smo je do kraja, mislim da se nijesmo puno istrošili, iako je utakmica bila zahtjevna, jer oni dosta plivaju, i dosta su jaki. Najbitnije je bilo što smo od starta krenuli jako, ozbiljno, napravili veliku razliku, i rutinski je održali do kraja. Što se tiče Rumunije ona je ozbiljniji protivnik, jer ima dosta igrača koji igraju u ozbiljnim evropskim klubovima. Očekuje nas teška utakmica, ali sa pristupom kao protiv Grčke, mislim da bi trebalo da slavimo, i da uđemo psihološki spremni u duel sa Italijom, koji donosi prvo mjesto u grupi.''

Da smo jako dobro ovorili prvenstvo, poručio je i Draško Brguljan.

''Kvalitetnija smo ekipa od Rusije, što govori i rezultat. Važan je pristupu protiv ekipa kao što su oni. To smo imali i juče, i tako treba i da nastavimo. Jako dobro smo otvorili prvenstvo, i treba da idemo meč po meč, u istom ritmu. Prvih pet golova smo dali iz kontre, i to je jedno od naših oružja. Dobra smo plivačka ekipa, koja to može da realizuje. Naredne dvije utakmice su nam jako važne, protiv Rumunije i Italije, i jako je bitno i da protiv Rumunije ponovimo današnji pristup. Ako počnemo protiv njim maksimalno ozbiljno i koncentrisano neće biti problema. Još ako damo koji gol iz kontre to će nas malo podići i dati samopouzdanje.'' (Portal Analitika)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.