Janović: Cilj da budemo prvi u grupi
Nikola Janović

Crna Gora - Grčak danas od 16h

Janović: Cilj da budemo prvi u grupi

Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, koje će se igrati od danas do 27. jula u Budimpešti, Crna Gora će igrati u A grupi sa Italijom, Rusijom, Gruzijom, Rumunijom i Grčkom, koja će joj biti i prvi rival.

Kapiten Nikola Janović je kazao da očekuje teške utakmice protiv Grčke i Italije, kao i da maksimalno oprezni moraju biti sa Rusijom, Rumunijom i Gruzijom.

"Ne krijemo naš cilj, želimo da budemo prvi u grupi, jer bi nam to otvorilo put ka medalji. Onda se ne bi dodatno iscrpljivali, kao što je to bio slučaj prošle godine u Barseloni, gdje smo imali jako težak put do odličja", rekao je Janović u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

O utakmici  sa Grčkom, on je kazao da će pobjednika odlučivati nijanse.

"Grci igraju izvanredno. Gledali smo ih, analizirali, fenomenalno su odigrali turnir koji je održan nedavno u njihovoj zemlji. Imaju odlične igrače u svoji redovima, sistem koji gaje godinama. Očekujem težak meč, praktično na gol do samog kraja", rekao je Janović.

On je istakao da prvo mjesto u grupi jako bitno i da ga, osim crnogorske reprezentacije, žele i Italija i Grčka.

"Ukoliko ne budemo prvi čeka nas najgori mogući scenario, ili će nam doći domaćin i svjetski šampion Mađarska, ili olimpijski šampion Hrvatska, ili možda i najbolja selekcija na šampionatu Srbija. Tako da svi ciljamo prvo mjesto u grupi. Biće biće izuzetnih utakmica, nama je jako bitna prva sa Grčkom. Neće biti lako, ali ponavljam, daćemo sve od sebe da krenemo pobjedom", zaključio je kapiten crnogorske reprezentacije.

 

Grčka nas je dobila prošle godine na Svjetskom prvenstvu, a selektor Ranko Perović kaže za TVCG da Heleni imaju istu ekipu kao i prošle godine, i dodaje da se nada da će ovog puta ishod utakmice biti drugačiji.

„Dovoljno smo propatili zbog te utakmice u Barseloni, i sada ćemo ih mnogo ozbiljnije shvatiti“, naveo je on.

Aleksandar Ivović kaže da su Grci naš tradicionalno težak protivnik.

„I sada očekujem težak meč. Grci su igrali dobre utakmice protiv Hrvatske i Italije i vidi se da polako stasavaju u pravu ekipu

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.