Honde nekontrolisano ubrzavaju u Japanu
Ilustracija

Povlače 175.000 hibridnih vozila

Honde nekontrolisano ubrzavaju u Japanu

Japanski proizvođač "Honda" je saopštio da povlači 175.000 hibridnih vozila sa domaćeg tržišta zbog softverskog problema koji može da dovede do nekontrolosanog ubrzavanja automobila.

Opoziv se odnosi na hibridne verzije modela Fit (kod nas poznat kao Jazz) i novog krosovera Vezel, koji su prodavani isključivo u Japanu. Riječ je o primjercima proizvedenim između decembra 2013. i juna 2014, pišu Nezavisne novine.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, ovaj kvar je doveo do 11 lakših udesa u kojima nije bilo povrijeđenih ni poginulih.

Nova Honda Fit već je stvarala glavobolje čelnicima "Honde", s obzirom da je određeni broj automobila morao da bude povučen usljed neispravnog sedmobrzinskog mjenjača sa duplim kvačilom.

Takođe, početak prodaje na američkom tržištu kasnio je zbog kontrole kvaliteta vozila koja se proizvode u "Hondinoj" fabrici u Meksiku.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.