Da li je Google upravo najavio Android 5.0?
Da li je Google upravo najavio Android 5.0?

Naznake

Da li je Google upravo najavio Android 5.0?

Google je poznat po tome što svoje projekte ne krije iza zaključanih vrata. Kompanija svako malo javnosti daje male naznake i tragove u vezi sa svojim projektima.

Prije zvanične najave Androida 4.4 KitKat internet je bio pretrpan nagađanjima o tome šta će novi operativni sistem donijeti i kada će se to desiti, a čini se kao da Google želi da postigne isti efekat i sa Androidom 5.0.

Kompanija je na svom Twitter nalogu postavila fotografiju sa ciljem da promoviše Svjetsko prvenstvo u fudbalu, ali na slikama se takođe nalazi i nešto što bi moglo da bude najava novog OS-a.

U gornjem desnom uglu svakog od Nexus 5 uređaja sat pokazuje 5:00.

Google je u prošlosti koristio satove da najavi određenu verziju Androida – Nexus 2 je imao 2:300 za Gingerbread, Galaxy Nexus je pokazivao 4:00 za Ice Cream Sanwich a Nexus 4 je pokazivao 4:20 za Jelly Bean, a trenutno, dostupni Nexus uređaji pokazuju 4:40 za KitKat.

Vrlo je moguće da će kompanija novi Android OS predstaviti na predstojećoj I/O konferenciji, tako da je sada pravi trenutak da se internet preplavi spekulacijama. (B92)