Ko ide na megdan Jadranu?
Primorac

Večeras meč

Ko ide na megdan Jadranu?

Peti međusobni duel ove sezone između Budve i Primorca je i meč odluke - znaće se koja ekipa ide u finale na megdan Jadranu.

Večeras se u Budvi igra majstorica (19 časova) domaćeg šampionata, nakon što su oba tima u prethodne dvije utakmice pokazala dva lica i sačuvala domaći bazen. Budvani žele da dobiju šansu da u okršajima sa Novljanima brane titulu, a ni ambicije Kotorana nisu male - ako večeras slave igraće u četvrtom uzastopnom finalu u dvije sezone.

Sve to, kao i činjenica da se razlika u kvalitetu dva tima mjeri u nijansama, govore da je pred majstoricu teško proglasiti favorita...

"Sve zavisi od nas! Kiksali smo u prošloj utakmici, odigrali veoma slabo, ali sam siguran da ne možemo da ponovimo takvu partiju. Mislim da će presuditi odbrana, kao što je bio slučaj u prvom meču, kada nismo dozvolili lake golove. To je izostalo u Kotoru, ali sam siguran da se mi pitamo i da imamo veće šanse da izborimo finale", rekao je jedan od lidera Budve Miljan Popović.

Primorac priziva novi bokeljski derbi i da dobije šansu da se osveti Jadranu za nesrećni poraz nakon peteraca u finalu Kupa.

"Očekujem veoma tešku i tvrdu utakmicu. Svi vjerujemo u pozitivan rezultat i plasman u finale. Budva je u blagoj prednosti, jer igra na domaćem bazenu, ali u pitanju je majstorica, sve je moguće. Motiva neće faliti ni nama ni njima i trebalo bi da to bude derbi kakav zaslužuje naš vaterpolo", kazao je jedan od najmlađih u timu Primorca Danilo Adžić.

U prva dva meča u seriji ključ je bio u napadu s igračem više. Budva ga je u prvoj utakmici igrala jako dobro (11-6), u drugom katastrofalno (7-0), dok je Primorac u oba susreta podbacio (22-6, 11-2).

"To je veoma važan segment, vratio bi nam samopouzdanje. Na treninzima sve to izgleda relativno dobro, ali na utakmici je nesigurno. Napad s igračem više može da presudi, ali smatram da će veći uticaj imati pozicioni napad", dodao je Adžić.