Audi
Audi "A3"

"Institut za bezbjednost na putu"

Audi "A3" najbezbjedniji automobil (VIDEO)

Audi "A3" je prvi model njemačke firme koji je na testu koji sprovodi "Institut za bezbjednost na putu", pored oznake "Top Safety Pick" dobio i dodatni + i time postao jedan od najbezbjednijih automobila u svojoj klasi.

Od kako je IIHS promjenila svoje kriterijume za dobijanje vrhunskih ocjena za bezbjednost, jedini je "audi A3" model u Audijevoj porodici, koji ima sistem za upozorenje prilikom čeonog sudara, dobio najveću ocjenu, tj. poseban + uz maksimalni rezultat.

 

Kako bi dobio pomenuto priznanje "audi A3" je dobio ocjenu "Dobar" prilikom testiranja sigurnosti kod prevrtanja naprijed, sa strane, na krov, po pitanju obezbjeđenja glava putnika i pri čeonom sudaru.

Za dodatni + "audi A3" je takođe dobio ocjenu "Dobar" kada je u pitanju sistem koji upozorava na čeoni sudar, koji u ovom automobilu dolazi uz "Advanced Technology" paket opreme koji uključuje još i senzor koji vas upozoravaju kada napustite svoju traku. Ovaj paket opreme košta dodatnih 1.000 evra i dostupan je samo kod modela "prestiž".

Sa standardnim motorom zapremine 1.8 litara "audi A3 prestiž" sa pomenutim paketom opreme košta oko 27.000 evra, dok sa motorom zapremine 2.0 litara cijena skače do 32.000 evra.

Sa takvom cijenom "audi A3" već ulazi u segment većih luksuznih limuzina koje su takođe dobile TSP+ na testu bezbjednosti, a to su "likoln MKZ" i "volvo S60".

 

(Vesti.mojauto.rs)