Doktori djevojčici ubrizgali lijepak u mozak
Maiša Najeb

Greškom joj zalijepili mozak

Doktori djevojčici ubrizgali lijepak u mozak

Djevojčica Maiša Najeb otišla je u bolnicu u Eseksu prije tri i po godine kako bi izliječila rijedak problem sa zamršenim venama i arterijama, ali umjesto toga doktori su joj greškom doslovice zalijepili mozak, prenosi BBC.

Tokom postupka koristi se posebna boja koja obilježava putanju krvnih žila, kao i poseban lijepak koji reguliše začepljenja. Lijepak i boja su se izmiješali pa je 13-godišnjoj Britanki ubrizgan lijepak, prenosi Index.hr.

Maiša je pretrpjela velika oštećenja mozga koja će je pratiti čitav život. Zbog toga će bolnica sada sirotoj djevojčici morati isplatiti 2.8 milijuna funti, plus 383 tisuće funti dok ne napuni 19 godina. Nakon toga suma će se povećati na 423 hiljada funti godišnje sve do njene smrti. Stručnjaci predviđaju da će djevojčica poživjeti do svoje 64. godine.

Bez obzira na sav novac, roditelji djevojčice su neutješni i čine sve kako rehabilitacijom Maiši donekle popravili život.

“Osjećamo se slomljeno. Njen život je uništen, kao i njeni snovi. Nadamo se da se ovo više nikome neće dogoditi”, zaključio je otac djevojčice.