Ferrari SP FFX-unikat
Ferrari SP FFX

Specijalno napravljen za bogatog Japanca

Ferrari SP FFX-unikat

Ferrari SP FFX, misteriozna kreacije italijanske kompanije, urađena prema narudžbini jednog bogatog ljubitelja brenda iz Maranela, konačno je ugledao svjetlost dana, prenosi AutoPortal.rs

Kao što je to bio slučaj,na 458 zasnovanom, modelu SP12 EC, urađenog po narudžbi čuvenog pjevača i gitariste, Erika Kleptona, i SP FXX je deo programa "Special Project" (skraćenica SP to i označava), namjenjenog izuzetno bogatim zaljubljenicima u Ferrari.

Prve informacije o SP FFX-u, u vidu skica, pojavile su se krajem prošle godine i tada su mnogi pretpostavili da je automobil zasnovan na modelu California, što je bila pogrešna pretpostavka, jer je žestoki četvorotočkaš (makar kako mu ime sugeriše) zasnovan na modelu FF.

Ipak, SP FFX se jasno razlikuje od regularnog modela, pre svega na prednjem dijelu (donji dio branika, redizajnirana zaštitna maska), uz nove usisnike za vadzduh i šest otvora na haubi, a tu su i nove, bijele felne koje sakrivaju crvene kočione čeljusti. Automobil ima bijele ukrasne limove pragova, bele A-stubove, crni krov i bijela kućišta retrovizora. Kako je objavljena samo jedna fotografija, nemamo uvid u izgled zadnjeg dijela, ali pretpostavljamo da bi tu mogao da se nađe redizajnirani difuzot, takođe u bijeloj boji, piše AutoPortal.rs.

Ipak, najvažnija vizuelna razlika u odnosu na standardni FF je činjenica da je SP FFX kupe, a da svojim izgledom prilično podsjeća na F12 Berlinettu.

Automobil je specijalno napravljen za jednog bogatog Japanca, a koliko je novca izdvojio za njega, za sada nije poznato.