Adžić: Neće biti lako protiv Dankinja
Danska ima kvalitetnu i ujednačenu reprezentaciju i vrhunskog selektora.

Osmine finala Svjetskog prvenstva u Srbiji

Adžić: Neće biti lako protiv Dankinja

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Beogradu sa Danskom utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Srbiji.

Crna Gora je takmičenje u grupi A završila kao drugoplasirana, sa četiri pobjede i porazom. Danska je bila treća u B grupi, a nastup je završila sa dva trijumfa i tri poraza.

Selektor crnogorske reprezentacije Dragan Adžić kazao je da Danska ima kvalitetnu i ujednačenu reprezentaciju i vrhunskog selektora.

“Danska ima ujednačenu ekipu, u kojoj nema zvijezde koja odskače. Biće to zahtjevan meč, Dankinje vole lake golove i dosta tečan protok lopte u napadu. Imamo dovoljno informacija o protivniku. Budućnost svake godine u Ligi šampiona igra protiv nekog danskog tima. Najviše reprezentativki Danske dolazi iz Ikasta i Midtjlanda, tako da se dobro poznajemo. Zbog ovakvih utakmica smo na prvenstvu i daćemo sve da prođemo među osam najboljih selekcija na šampionatu”, kazao je Adžić za TVCG.

Desna krila naše reprezentacije, Jovanka Radičević i Radmila Petrović, pune su optimizma pred večerašnji meč.

"Osjećamo se odlično. Sve je do nas. Sigurno sam da nas Danska nema sa čim iznenaditi, dosta slično igraju kao i Holandija, tako da prije svega mi moramo biti prave posebno u odbrani ukoliko želimo plasman u četvrtfinale. Tačno je da nemamo puno vremena da se pripremimo za taj meč, ali dosta se dobro poznajemo, igrale smo protiv tih igračica kroz evropska takmičenja, a ponavljam prije svega je važno da mi budemo prave onda će sigurno Danska biti na mukama", kazala je Jovanka Radičević za Handball Monetengro uoči meča sa Danskom.

Crna Gora je upravo na krilima bez dileme najjača na planeti i to Adžić na pravi način koristi.

"Kada sam ušla u "Arenu" podsjetilo me na prošlu godinu kada smo osvojile Evropsko prvenstvo. Taj povratak na mjesto uspjeha je zaista prelijep osjećaj. Ne smijete zaboraviti da smo mi upravo na ovom prvenstvu tempirale formu za završnicu. Nijesmo igrale kontrolne mečeve u pripremnom periodu, tako da ćemo vjerujem već od sjutra veče biti na onom željenom nivou. Važno je da budemo sve zdrave, da odigramo prije svega u defanzivi onako kako znamo, a onda nas teško ko može zaustaviti",kazala je Petrović.

Ukoliko eliminišu Dansku u četvrtfinalu, "lavice" bi u Novom Sadu igrale sa boljom ekipom iz duela Njemačke i Angole. Međutim, u taboru naše reprezentacije ne razmišlčjaju o narednim protivniciima.

"Iskreno ne razmišljamo o protivniku u četvrtfinalu. Treba prvo savladati Dansku i uradićemo sve da to ostvarimo, a onda ćemo razmišljati o sljedećem protivniku – jednostavno tako funkcionišemo. Međutim, takođe moram kazati da više nijedan rival nije loš, te da se u ovoj fazi takmičenja niko ne nalazi slučajno",kazala je za Handball Montenegro Petrović.

Utakmica u beogradskoj "Kombank Areni" počinje u 20 sati i 45 minuta, a direktan prenos možete pratiti na Drugom kanalu TVCG.

Za četvrtfinale danas će još igrati Francuska – Japan (18.00, Beograd), Njemačka – Angola (17.30, Novi Sad) i Rumunija – Poljska (20.15, Novi Sad).

Ostali mečevi osmine finala na programu su u ponedjeljak.

Sastaće se: Brazil – Holandija (18.00, Beograd), Južna Koreja – Srbija (20.45, Beograd), Mađarska – Španija (17.30) i Norveška – Češka (20.15, Novi Sad).

(rtcg.me)