Strugar 14. decembra protiv Rubkova
Ivan Strugar

Budva

Strugar 14. decembra protiv Rubkova

Crnogorski kik bokser Ivan Strugar boriće se 14. decembra u Budvi protiv Rusa Alekseja Rubkova za WAKO Pro titulu prvaka svijeta u disciplni lou kik, kategorija do 88,6 kilograma, saopštio je danas organizator meča, prenosi Portal Analitika.

Rubkov je 9. marta pobjedom nad Amerikancem Džordanom Mičelom došao do upražnjene šampionske titule, nakon što je Francuz Frederik Beloni odbio da brani pojas. Strugar smatra da ima šansi protiv 13 godina mlađeg svjetskog prvaka.

"Odluku da se ponovo vratim donio sam poslije višemjesečno razmišljanja, a na nju je uticao podatak da je moja karijera bila isuviše dobra da bih je završio na način na koji sam to uradio u porazu od Belonija u junu prošle godine. Nije strašno izgubiti, ali želim da boljim nastupom u napadu na titulu popravim utisak sa moja dva prethodna meča", rekao je Strugar na konferenciji za novinare.

On je kazao da ne razmišlja da li je meč sa Rubkovom posljednji u njegovoj karijeri.

"Moja očekivanja, ali i naše sportske javnosti su ionako isuviše velika, da bih još i o tome razmišljao" kazao je Strugar.

Strugar josvajao šampionske pojaseve u pet različitih težinskih kategorija. Titulu je gubio samo u polsjednjoj do 88, 6 kilograma i to dva puta, od Bosanca Salka Zilčića, od kojeg je bio bolji u dva od tri duela i od Belonija.

"Rubkov je borac koji meni odgovara stilom, i tipični je predstavnik ruske škole. Voli da vodi borbu i drži distancu, i nije borac koji pokušava da žestokim tempom riješi meč. Ukoliko se u ringu izborim sa pritiskom i budem iskoristio znanje i isklustvo iz brojnih mečeve sa ruskim borcima onda smatram da mogu povratiti šampionski pojas", rekao je Strugar.

On je u karijeri slavio u svih 25 borbi sa ruskim kik - bokserima, ali i u svih pet prethodnih mečeva u ringu Splendida.

"Ti podaci su me dodatno učvrstili u odluci da se ponovo vratim i treniram sa dodatnim motivom. Iako sam nakon poraza u Beogradu od Belonija mislio da je to kraj, ipak me je u suprotno ubijedio podatak da želim i da moja karije zaslužuje ljepše uspomene i sjećanja. Ukoliko u ringu sprovedem svoje zamisli, ostvariću cilj", zaključio je Strugar.