Luis neće ponovo navući rukavice
Luis neće ponovo navući rukavice

Demantovao medije

Luis neće ponovo navući rukavice

Bivši svjetski prvak u boksu, Britanac Lenoks Luis, demantovao je medjske navode da bi mogao da se vrati u ring u 48. godini i bori sa jednim od ukrajinske braće, Vladimirom Kličkom.

Luis je preko Tvitera odbacio navode o povratku, rekavši da je odgovarao na hipotetička pitanja.

"Hipotetički odgovor na hipotetičko pitanje NE znači realnu šansu za povratka. Ne vraćam se u ring, ali tražim nove talente", napisao je Luis.

Mediji s juče prenijeli kako Luis traži 100 miliona dolara kako bi se borio sa mlađim Kličkom, koji je prošlog vikenda odbranio svoja četiri pojasa protiv Aleksandra Povjetkina u Moskvi.

"Neko me je pitao: 'Da li vam je neko ikada ponudio novac da se vratite?', na šta sam odgovorio potvrdno. Potom su me pitali koliko, na što sam rekao 50 miliona dolara“, kazao je Leuis za BT Sport, prenosi Guardian.

"Potom su me pitali koliko bi mi trebalo treninga da budem u formi, a ja sam odgovorio: 'Pola godine ili godinu ako budem ozbiljan'. I onda je priča krenula na osnovu toga. Nekoliko reportera me je ispitivalo, a potom, očigledno, napravili pogrešnu sliku. Takav novac nikada nije bio na stolu", poručio je bivši šampion, otklonivši sve sumnje da će ponovo navući bokserske rukavice.

Luis je poslednju borbu imao prije deset godina protiv Vitalija Klička, u kojem je poraz izbjegao zahvaljujući povredi rivala.

Okršaj Luisa i Vitalija Klička je bila vjerovatno poslednja velika borba teške kategorije. Bila je to borba, za život ili smrt, za Luisa koji je konstantno bio izložen udarcima Klička, ali je i sam poslao nekoliko žestokih udaraca u glavu i tijelo rivala. Jedan udarac napravio je veliku razderotinu na arkadi Ukrajinca, toliko veliku da nije mogla biti sanirana u ringu.

To je uslovilo prekid borbe i pobjedu "potučenog" Luisa tehničkim nokautom u šestoj rundi. Ispostavilo se da je to bio posljednji meč člana "Kuće slavnih" Luisa, a uprkos porazu, najboljih pola sata u karijeri doktora "Čelične pesnice".