Propale šahte i asfalt Ulice Vojvode Mirka Petrovića na Koniku: Rupe zatvaraju letvama

Ulica Vojvode Mirka Petrovića na Koniku spremna je za rekonstrukciju.

Iako je asfalt relativno nov šahte nijesu urađene kako treba, a stanovnici ulice traže i postavljanje „ležećih policajaca“. Otvorile su se i rupe, a kanalizacija se često začepi.

– Ova ulica je plavila pa su nešto popravljali, ali nijesu uradili kako treba. Ni šahta nije urađena kako treba. Uveče lome vozila jer je potonula, a kada kiša pada prava je katastrofa. Nešto su kao radili oko ove šahte i kada su je otvorili širio se neprijatni miris. Da se čovjek razboli. Prije pola godine rađena je ulica. Tražili smo tada da se stavi „ležeći policajci“, ali nijesu htjeli, a prebrzo se vozi. Životi djece su ugroženi. Ovo je totalni haos - kaže Vako Nuculović, mještanin ulice.

Nuculović kaže da bi i o higijeni trebalo povesti malo više računa.

– Dolaze i vuku ona kolica, a neće da se sagnu da pokupe otpad. Mi ovo što je sa naše strane očistimo. Na kraju ulice ima smeća. No za to ne može biti kriva ni vlast ni Čistoća nego narod. Treba da se opametimo. Prolaze autom pored kontejnera i bace smeće van posude. To je naša nekultura - ističe Nuculović.

On bi volio da nadležni vide u kakvom je stanju ulica, ali ne zna koga bi pozvao.

– Koga da pozovemo? Svaki dan se mijenjaju - kaže Nuculović.

U ništa boljem stanju nije ni krak ove ulice. Tamo se otvorila rupa duboka skoro pola metra, a kako je inače ulica uska, sada je potpuno nebezbjedna. Mještani su je „zatvorili“ letvama, ali kažu da to nije rješenje. Žale se i na kanalizaciju.

– Situacija u našoj ulici je loša. Vidite i sami, rupe, prebrzo se vozi... To je stvarno katastrofa. Najgori su vozači koji ne poštuju djecu nego prebrzo voze i ugrožavaju im život. Kada su radili kanalizaciju postavili su neadekvatne cijevi koje su nedovoljne za 20 objekata. Onda se kanalizacija začepi i radnici dolaze da popravljaju. I asfalt je potpuno propao. Nikakav kvalitet. Oni to samo zakrpe. Pogledajte kako izgleda. Nijesmo kontaktirali nikoga za rupu koja se otvorila - rekao je Mijo Đinović, žitelj ove ulice, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.