Radulović u finalu
ilustracija

Gran pri u Rijeci

Radulović u finalu

Crnogorski džudista Marko Radulović plasirao se u finale Gran prija u Rijeci. On je danas u polufinalnom meču, kategorije preko 100 kilograma, savladao Slovenca Matijaža Ceraja.

Radulović je u prvom kolu bio bolji od Estonca Juhana Metisa, dok je u drugom eliminisao Rusa Soslana Bostanova. Rival u finalu biće mu Francuz Žan-Sebastije Bonvoizo. Finalni meč planiran je za 17 sati.

U kategoriji do 81 kilogram Srđan Mrvaljević zaustavljen je u drugom kolu, dok je na startu eliminisan Mladen Mišurović do 100 kilograma.

Mrvaljević je u prvom kolu savladao Slovaka Matuša Miličovskog, a u narednoj rundi takmičenja eliminisao ga je Portugalac Karlos Luš.

Mišurović je u prvom kolu poražen od Stefana Jurišića iz Srbije. Na startu takmičenja juče su zaustavljeni i Nikola Gušić i Tanja Božović. Gušić je u kategoriji do 66 kilograma poražen od Gvang-Hjon Čoija iz Juže Koreje, dok je od Božović bolja bila predstavnica Kosova, Nora Đakova. Gran pri u Rijeci okupio je 203 takmičara iz 36 država. (Analitika)