Stevan Vuković i “Bladi mun” nagrađeni na 49. “Danima komedije” u Jagodini
Crnogorsko narodno pozorište

Stevan Vuković i “Bladi mun” nagrađeni na 49. “Danima komedije” u Jagodini

Crnogorsko narodno pozorište izvelo je predstavu “Bladi mun”, po tekstu i u režiji Ane Đorđević, tokom posljednje takmičarske večeri na 49. “Danima komedije” u Jagodini.

Žiri festivala, koji su činili Dragan Petrović Pele, glumac, Borka Golubović Trebješanin, novinarka Politike, i Željko Jovanović, dramaturg i pozorišni kritičar, donio je odluku da nagradu za najboljeg mladog glumca dodijeli Stevanu Vukoviću za ulogu Stefana u predstavi “Bladi mun”, saopšteno je iz CNP-a.

Učešće CNP-a na “Danima komedije” označilo je i regionalizaciju ovog festivala koje je do ove godine imao nacionalni karakter.

Predstava je naišla na odlične reakcije i dobila visoku ocjenu publike – 4,69.

Na okruglom stolu koji je održan nakon izvođenja predstave, pozorišna kritičarka Aleksandra Glovacki ocijenila je da je “Bladi mun” dio promišljene selekcije “koju su ove godine činile predstave koje nas nisu samo nasmijale već i ubojite komedije koje nam ne daju da spavamo”.

“Ove teme su opšte teme, istinite ljudske priče, koje u maniru građanske drame, razbijajanjem te slike građanskog svijeta, otvaraju važno pitanje – šta je iza onoga što vidimo, šta se krije iza naše najljepše slike i koliko je važno da to spoznamo. Ova predstava govori upravo o tome, da ne možemo živjeti sa lažnim slikama i da uvijek dođe trenutak da prestanemo da se lažemo”, kazala je Glovacki.

Umjetnički direktor i selektor festivala, reditelj Nebojša Bradić istakao je da je predstava CNP-a prirodno ušla u repertoar koji ima podnaslov “Istina komedije”.

“Ono što je veoma važno je da svaka komedija na neki način maskira tragediju, koliko i tragedija maskira komediju. To je jedan odnos pozorišta i svijeta, a ova predstava upravo na uzbudljiv način demonstrira to skidanje i stavljanje maski, padanje maski, i govori o nekim stvarima koje su izuzetno važne za ovaj naš svijet u kojem živimo, ne propituje samo ulogu društvenih mreža i telefona, već diktat i zloupotrebu koje takva jedna nova alatka koja čini naše živote povezanim, čini u maniplacijama i opterećenju za sve. Mislim da ova predstava ima i kritički i puni pozorišni okvir u kojem djeluje”, naglasio je Bradić.

U predstavi “Bladi mun” igraju: Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Maša Božović, Filip Đuretić, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Nakon “Dana komedije”, CNP nastavlja festivalska gostovanja sa svojim najuspješnijim predstavama.

Predstave “Pokojnik”, “Šćeri moja” i “Bladi mun” biće izvedene u Beogradskom dramskom pozorištu 29, 30. i 31. marta u okviru mini festivala “Naši dani”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.