FDU u Crnogorskoj kinoteci: Na repertoaru „Pomoz Bog“, „Balkan Blues“, „Pathos“...
Foto: Fakultet dramskih umjetnosti

FDU u Crnogorskoj kinoteci: Na repertoaru „Pomoz Bog“, „Balkan Blues“, „Pathos“...

Manifestacija studentskih ispitnih vježbi i diplomskih filmova „FDU u Crnogorskoj kinoteci“ nastaviće se i u petak, 24. marta, u 20 časova.

Program nastao u okviru saradnje Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje sa JU „Crnogorska kinoteka“ ima za cilj da prikaće studentske radove u pet programskih cjelina u pet nedelja zaredom.

Kako je saopšteno iz ove obrazovne ustanove, u drugoj nedjelji projekta, planirani su filmovi nekadašnjih i sadašnjih studenata:Lumpen (režija: Nikola Vučinić), Pathos (režija: Bojan Stijović ), Balkan blues (režija: Srđan Stanojević), Pomoz Bog (režija: Zvonimir Grujić), Sve ono između nas (režija: Anja Kečalović), U koliko krećemo sjutra? (režija: Matija Jovanović).

Čitav projekat je, kako kažu organizatori, osmišljen da predstavi mlade crnogorske reditelje, scenariste, producente i glumce sa studijskih programa FDU Cetinje, kroz ispitne vježbe sa svih godina i nivoa studija, kao svojevrstan presjek u kom se može vidjeti progres i razvojni put kojim studenti napreduju od prve do poslednje godine studija kroz različite zadate ispitne vježbe sa kojima se susrijeću tokom školovanja.

Podsjećanja radi program je počeo 17. marta, i nastaviće se u još četiri naredna petka, sa početom u 20 časova u sali JU „Crnogorska kinoteka“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.