Raznovrstan kolaž klasičnih i duhovitih nota: ,,Zimski kapric“ Budvanima dočarao duh Brodveja

Raznovrstan kolaž klasičnih i duhovitih nota: ,,Zimski kapric“ Budvanima dočarao duh Brodveja

Februarski talas klasične muzike, sinoć je ,zapljusnuo“ kultnu budvansku ,,Avalu“, u kojoj se pred mnogobrojnom domaćom publikom odigrao scensko-dramski igrokaz ,,Zimski kapric“, reditelja i autora teksta Tadije Miletiće i muzičkog urednika Milana Stupara. Izvanredan komad koji na duhovit način prikazuje melodično nadmetanje zaljubljenih žena, okupio je vrsne operske umjetnike, sopranistkinje Marijanu Šovran i Nevenu Đoković, baritona Marka Kalajanovića i pijanistu Milivoja Veljića, koji su uz pratnju gudačkog kvarteta ,,Habanera“ pružili nesvakidašnju pustolovinu kroz najpoznatije arije.

Imajući u vidu popularnost, sada već tradicionalnog koncerta klasične muzike, koji se početkom ove godine održao ispred zidina Starog grada, Turistička organizacija opštine Budva (TO Budva) potrudila se da nastavi tim tempom i svojim sugrađanima ponudi kvalitetan umjetnički zimski program.

,,Prepuna sala je dokazala da smo i te kako željni ovakvih dešavanja. Kao izvršni producenti i organizatori, veoma smo zadovoljni. Radujemo se svakom narednom konceru. Ovakvih večeri biće još, uslijediće nešto drugačiji repertoari. Biće operskih, pop i džez žanrova“, najavila je potparolka TO Budva Tijana Kotarac.

6

Nakon izvođenja muzičke magije na domaćem terenu, svoje utiske je podijelio i virtuozni bariton Marko Kalajanović.

,,Najveća odgovornost i najzahtjevniji nastupi su mi u Budvi, ali su mi i najdraži. Nekako su najtopliji i najemotivniji. Zadovoljstvo koje osjećam pred svojom publikom je jednostavno nemjerljivo. Zato se uvijek sa velikim entuzijazmom i ljubavlju vraćam Budvi“, otkrio je Kalajanović.

Za sopranistkinju Marijanu Šovran, ovakve večeri predstavljaju idealnu priliku, u kojoj, kako je kazala, može da spoji ono najljepše: glumu, ples i pjevanje.

,,Presrećna sam što je Budva prepoznala ovo muzičko-scensko djelo kao nešto što se publici veoma dopada. U početku je bio ljetnji, zatim je uslijedio jesenji, sada zimski i ostao je ,,Proljećni kapric“. Nadam se da će se održati u Budvi, zato što sam zaista oduševljena budvanskom publikom. Ovaj večerašnji je bio jedan od najboljih kaprica koje smo izveli do sada“, ushićeno je prokomentarisala Šovran.

7

Da je svakim dolaskom u našu zemlju sve zadovoljniji nastupima, potvrdio je pijanista Milivoje Veljić, kojem je ovo bila treća posjeta crnogorskoj ,,kraljici“ turizma.

,,Naš program evoluira, razvija se i usklađuje sa kulturnim potrebama ove sredine. Sve prisniji prijem imamo kod publike. Atmosfera je bila toliko topla, podsticajna, inspirativna za nas na podijumu, da samo mogu da kažem da sam jedan presrećan i ispunjen izvođač“, uvjereno je zaključio Veljić.

Na kraju večeri, spektakularni nastup maestralnih umjetnika nagrađen je višeminutnim aplauzom i ovacijama oduševljene publike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.