Atsu nakon 26 sati izvučen iz ruševina Hataja

Atsu nakon 26 sati izvučen iz ruševina Hataja

Fudbaler Hataja Kristijan Atsu izvučen je živ iz ruševina u istoimenom turskom gradu, nakon stravičnog zemljotresa koji je pogodio područje Turske i Sirije.

Bivši fudbaler Čelsija, Evertona i Njukasla, i reprezentativac Gane je proveo ispod ruševina punih 26 sati.

U ponedjeljak veče su brojni mediji prenijeli izvjesne portugalske portale da je Atsu izvučen, ali je uprava kluba brzo demantovala.

Danas, pak potpredsjednik Hataja Mustafa Uzat je potvrdio da je 31-godišnji fudbaler izvučen u jutarnjim časovima.

"Kristijan Atsu izvučen je iz ruševina sa povredama. Sportski direktor našeg kluba Taner Savut, nažalost, još uvijek je pod ruševinama. Hataj je užasno pogođen, izlazimo iz ovih najgorih sati", kazao je Uzat.

Još se ne zna sa kakvim povredama i posljedicama je reprezentativac Gane izvučen, spekuliše se o povredi noge i problemima sa disanjem, ali turski klub nije za sada davao preciznije podatke.

Atsu je samo noć prije zemljotresa pogodio pobjedonosni gol za svoju ekipu u 97. minutu.

U dva razorna zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju, po posljednjim informacijama poginulo je preko 5.000 ljudi, a na desetine hiljada je povrijeđeno ili nestalo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.