Na Žabljaku, zbog jake mećave, žičara nije u funkciji

Na Žabljaku, zbog jake mećave, žičara nije u funkciji

Drugi dan na Žabljaku traje jaka mećava. Od juće u gradu je palo novih 25 centimetara snijega. Meteorolozi su jutros u Žabljaku izmjerili 99 centimetara snijega, a jaka mećava stvorila je smetove od po nekoliko metara visine.

Vijavica smanjuje vidljivost, pa je saobraćaj otežan na svim putevima u opštini. Ipak, prilazni putevi i prema Pljavljima i prema Šavniku su prohodni uz neprekidno dežurstvo putara.

Nevrijeme je pokvarilo planove brojnim ljubiteljima zimskih sportova, koji su za vikend doputovali u Žabljak. Skijalište Savin kuk je otvoreno za goste. Staze se uređuju, liftovi rade, dok žičara zbog jakog vjetra danas nije u funkciji, kaže direktor skijališta Marinko Purić.

"Za ovaj prvi vikend februara možemo da kažemo da smo zadovoljni posjetom, mada su vremenske prilike doprinijele da posjeta bude manja od očekivane, ali zadovoljni smo naravno. Mi radimo normalno, mećava nam naravno pravi probleme u smislu vidljivosti, ali sve je u redu, staze se uređuju redovno", kazao je Purić, a prenosi RTCG.

Sva durmitorska sela su zavijana, a snabdijevanje strujom i na gradskom i na seoskom području opštine Žabljak je redovno.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.