AMSCG: Saobraćaj u prekidu na putu Mojkovac – Đurđevića Tara

AMSCG: Saobraćaj u prekidu na putu Mojkovac – Đurđevića Tara

Na putevima u nižim predjelima saobraćaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima, a u sjevernim i centralnim predjelima kolovozi su mjestimično mokri. Učestala je pojava odrona pa je neophodna dodatna opreznost na dionicama koje vode duž klisura i usjeka. Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima- rekli su iz AMSCG.

 U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila.Saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila na  regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara ,u mjestu Dobrilovina i na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć.

Na magistralnom putu Plužine –Šćepan Polje obavlja se putnički saobraćaj, a solo kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.

Na magistralnom putu Rožaje-Berane u mjestu Baza saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo na auto putu saobraćaju putnička vozila kao i vozila do 3,5t.
Magistralni put Podgorica –Kolašin preko Platija je otvoren za sve kategorije vozila.

 Magistralni put Šavnik-Žabljak je otvoren za putnički saobraćaj. Na mag putu Jasenovo Polje – Šavnik saobraćaju sve kategorije vozila- poručuju iz AMSCG.

Na magistralnom putu M-5  dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvođenja radova.

Zbog  radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama .

 Na magistralnom putu Podgorica-Bioče od 09.01.2023 godine do  31.01.2023 odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvođenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put)

 Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine i uz držanje propisanog rastojanja između vozila.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 9  saobraćajnih  nezgoda  u kojima  je 1 osoba zadobila teze a 3 osobe lakše  povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.