Bečić povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta: Ne dozvoliti nikad više da se istorija ponovi
Aleksa Bečić

Bečić povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta: Ne dozvoliti nikad više da se istorija ponovi

Kulturom sjećanja na žrtve Holokausta ne dozvoljamo da se istorija ikada više ponovi na ovakav ili sličan način, poručio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

"Period u kojem je pripadnost jednom narodu uzrokovala nezapamćeni zločin i smrtnu kaznu predstavlja jedno od najmračnijih poglavlja ljudske civilizacije. Sprječavanjem zaborava i podsjećanjem na užase tog vremena šaljemo jasnu poruku pogubnosti politika koje su dovele do nezapamćenih zločina, uništenja i smrti", naveo je Bečić na Tviteru.

Danas naglašava imamo obavezu više da pozovemo na toleranciju, dijalog i međusobno poštovanje kako bi generacijama koje dolaze obezbijedili trajni mir i mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja bez obzira na sve različitosti koje će uvijek biti naše najmoćnije prednosti.


 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.