Abazović: Bilo bi odlično kad bi imali zajedničkog predsjedničkog kandidata, najbolje bi bilo kad bi to bila dama
Dritan Abazović

“Ako postoji konkretan predlog spreman sam da pregovaram, samo da ne pričamo u oblacima“

Abazović: Bilo bi odlično kad bi imali zajedničkog predsjedničkog kandidata, najbolje bi bilo kad bi to bila dama

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da se nada da će Crna Gora na predsjedničkim izborima dobiti novog predsjednika i da bi bilo dobro da to bude neki zajednički građanski kandidat. Govoreći o ponovnim pregovorima o formiranju vlade sa parlamentarnom većinom od 30. avgusta 2020. godine, kazao je da je spreman da čuje predlog ako ga neko ima.

Premijer je kazao da nije preokupiran predsjedničkim izborima. On je novinarima saopštio svoj stav i dodao da će se  naknadno izjasniti i partijski organi. 

“Najvažnije je da Crna Gora dobije novog predsjednika i da to bude neki zajednički građanski kandidat. To bi bilo odlično. Značajno bi bilo i da to bude dama”, kazao je Abazović.

Istakao je da je siguran da ćemo dobiti novog predsjednika za kojeg se nada da će biti kooperativniji u ostvarivanju nacionalnih interesa. 

Komentarišući ponovne pregovore o formiranju vlade sa parlamentarnom većinom od 30. avgusta 2020. godine, koje predlaže DF, kazao je da je spreman da čuje predlog ako ga neko ima. 

“Ako postoji konkretni predlog kako bi to trebalo da izgleda više sam nego voljan i spreman da čujem. Samo da ne pričamo u oblacima”, rekao je Abazović.

Naglasio je da prije odlaska na izbore treba izabrati Ustavni sud.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.