Milošević: Abazović nije vršio pritisak da podnesem ostavku, ne bojim se toga da me liše slobode
Rade Milošević

"Ostavka je moralni čin"

Milošević: Abazović nije vršio pritisak da podnesem ostavku, ne bojim se toga da me liše slobode

Doskorašnji direktor Uprave prihoda i carina i funkcioner Građanskog pokreta URA Rade Milošević kazao je kako očekuje da će biti pozvan da bude saslušan povodom novih lišavanja slobode, u vezi sa krijumčarenjem cigareta.

"Sve i da dođe do lišavanja slobode ja se ne bojim... Danima mi se crta meta, ali sve treba dokazati, a ja ću u postupku obrazložiti sve što bude interesovalo tužilaštvo. Ovdje je riječ o tome da jedan kamion nije stigao na destinaciju. To je informacija koju sam ja dobio od strane policije", kazao je on gostujući na televiziji Vijesti.

Kaže kako Abazović nije vršio pritisak na njega da podnese ostavku.

"Ne bi me mogla smijeniti Vlada"

"Ja sam nakon određenih podataka i kad sam shvatio da će istraga potrajati, procijenio da nije realno da ostanem na tom mjestu. Vlada me nije mogla smijeniti na zakonit način, ni Vijeće za nacionalnu bezbjednost, to sam uradio kao profesionalac", dodao je on.

O tome što je iza rešetaka dobar dio komisije koja je bila zadužena za pitanje švercovanih cigareta, te o navodima da je 90 odsto tih cigareta opet išlo u krijumčarske krugove, Milošević je kazao da "nema podatak da su te cigarete završavale na crnom tržištu Crne Gore".

"Kao starješina organa formiram svakodnevno oreeđene komisije, a kad je ta komisija formirana ja sam bio na dužnosti dva mjeseca", poručio je on.

Kazao je kako nikoga iz komisije nije imao nikakvu komunikaciju osim službene, niti ih je poznavao prije stupanja na dužnost.

Na pitanje zašto nijesu spaljivali cigarete pred predstavnicima civilnog sektora i drugih organizacija, te zašto nikad nijesu snimali čitavo spaljivanje, kazao je da "svaki put pozovu i medije i međunarodne partnere da prisustvuju".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.