Ograničavanje cijena peleta, građani će moći da ga kupe po cijeni od 269 eura kod proizvođača
Ilustracija

Ograničavanje cijena peleta, građani će moći da ga kupe po cijeni od 269 eura kod proizvođača

Vlada je usvojila dopunu Odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja, prema kojoj će proizvođači građanima morati prodavati pelet po cijeni do 269 eura, nezavisno da li se radi o prodaji na veliko ili malo.

Ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović, kazao je da je cilj dopune odluke da se građanima obezbijedi ono što im je i obećano, a to je da će cijene peleta biti ograničene i da će moći da ga kupe po cijeni od 269 eura kod proizvođača, a 320 eura u maloprodaji.

On je na sjednici Vlade kazao da nijesu zadovoljni saradnjom sa proizvođačima i da su dovedeni u situaciju da moraju da uvedu ovu mjeru.

Đurović je objasnio da su proizvođači peleta, koji su kao takvi registrovani, podnosili prijavu trgovine na malo tržišnoj inspekciji i samim tim pelet nijesu prodavali po cijeni od 269 eura, nego po 320 eura.

„Sada smo mi ovom odlukom, iz razloga što su proizvođači htjeli da steknu status trgovca na malo i prodaju pelet po cijeni od 320 eura, odlučili da se ona dodatno precizira u dijelu cijene peleta do 269 eura, i primjenjuje u slučajevima kada lice registrovano za obavljanje djelatnosti proizvodnje peleta samo vrši prodaju u trgovini na malo, odnosno na veliko“, objasnio je Đurović.

Radi zaštite ekonomskih interesa građana Crne Gore, a naročito imajući u vidu da je sezona grijanja u pojedinim dijelovima države već počela, potrebno je hitno stupanje na snagu ove odluke.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.