Bulajić v.d. direktora Uprave prihoda i carina

Vlada imenovala

Bulajić v.d. direktora Uprave prihoda i carina

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog ministra finansija Aleksandra Damjanovića i imenovala Vladimira Bulajića za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC). Istovremeno, prihvaćena je ostavka dosadašnjeg direktora UPC, Rada Miloševića.

Govoreći o Bulajiću, Damjanović je podsjetio da je on prije 20-ak dana izabran odlukom Vlade za pomoćnika direktora, te da iza sebe ima 20 godina rada u carinskoj službi, besprekorne biografije.

"Procijenio sam da, imajući u vidu situaciju, da bi neko iz carinskog dijela trebalo da obavlja ovu funkciju", rekao je Damjanović.

Kad je riječ o ostavci Rada Miloševića, Damjanović je rekao da je to čin odgovornosti.

"Ostavka je čin instiucionalne i objektivne odgovornosti za ovo što se desilo. Apsolutno poštovanje pretpostavke nevinosti za sve, do završetka svih istražnih radnji i eventualno sudske presude", rekao je Damjanović.

Ostavka Miloševića, smatra Damjanović, omogućila je da se nastavi normalan proces rada Uprave prihoda i carina, u cilju nastavka mjerljivih rezultata koji su, kako je rekao, mnogo veći nego svi ukupni do sada.

"Apel nadležnima da do daske, neelektivno, rasvijetle slučaj kako ne bi bilo mrlje na UPC", rekao je Damjanović.

I premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, iskazao je punu podršku svim nadležnim državnim organima.

"Zahtjev je da se svi slučajevi istraže do kraja, da se stavi tačka na najveći nelegalni biznis koji se u Crnoj Gori sprovodi najmanje u posljednje dvije decenije", rekao je Abazović.

Važno je istaći da je namjera Vlade da, kako je rekao, pravda stigne do svakoga po zaslugama: "Ni po babu, ni po stričevima". 

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.