Zeleni Evrope u posjeti URI: Podrška za evropsku, ekološku i građansku politiku okrenutu protiv kriminala i korupcije

Na poziv Građanskog pokreta URA visoka delegacija Zelenih Evrope (European Greens) boravi u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori, a juče je tom prilikom održana svečana sjednica Predsjedništva partije.

“Sa prijateljima iz EU parlamenta promovišemo ekološku Crnu Goru na svakom mjestu. Danas u Kolašinu. Zeleno je u modi”, objavio je odlazeći premijer Dritan Abazović na Twitter-u tim povodom.

Delegaciju, kako su saopštili iz te partije,  čine kopresjedavajući Zelenih Evrope i evropski poslanik Tomas Vajt član predsjedništva Zelenih Evrope i poslanik u danskom parlamentu Rasmus Nort Quivist, generalna sekretarka evropskih zelenih Benedeta de Marte, šefica političkog odjeljenja Vesna Jusup i politička savjetnica u evropskom parlamentu Iris Bos.

Danas je održana prva posjeta lokalnom odboru URA u Kolašinu, od tri planirane posjete Zelenih Evrope.

Naime, kako se navodi, nakon Kolašina predviđeno je da delegacija posjeti još lokalne odbore u Baru i Danilovgradu.

“Prilikom posjete Kolašinu Zeleni Evrope su upoznati sa problemima urbanizacije, otpadnih voda i vodosnadbjevanja ovog grada. Istakli su da je veoma važno da Kolašin kao turistički centar Crne Gore koristi prirodne potencijale na ekološki ispravan način, te da urbanizam ne smije biti ispred očuvanja prirodnih resursa ovog grada”, naveli su iz Pokreta.

Delegacija je ovom prilikom simbolično sadnjom drveća izrazila podršku građanskom pokretu URA u borbi za ekološki i evropski Kolašin.

“Oni su dodali da njihova pomoć na tom putu neće izostati, kao i da će pružiti punu podršku u riješavanju ekoloških problema koji pogađaju Crnu Goru”, istakli su iz GP URA.

Ovom prilikom, kako dalje dodaju, dogovorena je i studijska posjeta Inzbruku u Austriji, čiji je gradonačelnik iz Zelenih Evrope.

Na sastanku je prisustvovao i predsjednik opštine Milan Đukić.

“Razgovaralo se i o daljoj saradnji u narednom periodu, kao i mogućim studijskim posjetama drugih gradova, koji se susreću sa ekološkim problemima poput onih u Kolašinu”, zaključuju iz GP URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.