DPS Komisija za zdravstvo: Zdravstveni sistem u Crnoj Gori na najlošijem nivou u svojoj istoriji
Demokratska partija socijalista

DPS Komisija za zdravstvo: Zdravstveni sistem u Crnoj Gori na najlošijem nivou u svojoj istoriji

Zdravstveni sistem u Crnoj Gori je na najlošijem nivou u svojoj istoriji: u bolnicama nema ljekova za najteže onkološke bolesnike, nedostaju osnovna sredstva za rad, sistem zakazivanja je doživio kolaps, liste čekanja su najduže od kada se vodi evidencija, bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je ugasila transplantacioni sistem, ministar zdravlja Vlade u tehničkom mandatu Dragoslav Šćekić je učestvovanjem u ukidanju obaveznog zdravstvenog osiguranja zadao završni smrtonosni udarac resoru na čijem je čelu. Kao vrhunac, danas smo dobili i zvaničnu potvrdu da od subote, 1. oktobra prestaje isporuka određenih ljekova namijenjenih za izdavanje za račun Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) od strane nekoliko proizvođača, saopšteno je iz Komisije za zdravstvo Demokratske partije socijalista.

“Dakle, osim što su građani prinuđeni da sve više usluga dobijaju van javnih zdravstvenih ustanova i za to plaćaju, od sada će im tek mali broj ljekova biti dostupan “na recept”. Svjesni smo neznanja, nestručnosti ali i loše namjere aktuelne vladajuće garniture u vođenju države. To nam svakodnevno dokazuju svojim postupcima”, kazali su iz DPS-a.

Navode da ne žele da vjeruju da se iza ovakvog katastrofalnog stanja u zdravstvu krije loša namjera.

”Zato očekujemo da se nadležni u sistemu zdravstva obrate javnosti, pojasne novonastalu situaciju i šta mogu građani do očekuju u predstojećem periodu. Lijeka za naše zdravstvo nema dok su donosioci odluka neznaveni, pa ih zato čeka neminovna politička kazna od strane građana. Ubrzo će sigurno uslijediti i neke druge kazne za brojna nepočinstva koja su počinili”, zaključili su iz Komisije za zdravstvo DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.