Tri prve nagrade na takmičenju Šansona u Moskvi za studente FDU UCG

Tri prve nagrade na takmičenju Šansona u Moskvi za studente FDU UCG

Studenti master studija Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, sa studijskog programa Gluma (klasa vanr. prof. Branka Ilića) Lara Dragović i Pavle Bogojević osvojili su tri prve nagrade u dvije nominacije na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Šansona“, u Moskvi, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

"Usljed minule epidemiološke situacije u svijetu, trend onlajn formi takmičenja/festivala se nastavlja, a pomenuto takmičenje se održalo putem veb platforme u dvije etape, od 21. avgusta do 5. septembra 2022. godine. Lara Dragović i Pavle Bogojević su pobijedili u solo nominacijama „Vokalna vještina glumca“ i takođe, u još jednoj nominaciji „Vokalni ansambl“, gdje su dobili još jednu, treću po redu, Prvu nagradu, u svojstvu vokalnog dua", navode u saopštenju.

Kako su kazali, na ovom međunarodnom takmičenju naši studenti su izvodili solo kompozicije i duete iz filma/ mjuzikla „Briljantin“ i kompozicije iz čuvene muzike za dramu „Egmont“ J.W.Getea, koju je komponovao L.W.Beethoven, uz klavirsku pratnju Dmitrija Griniha, a pod mentorstvom doc. dr Sare Vujošević Jovanović. Navedeni program je činio jedan dio ispitnog programa na predmetu Glas MA 2, koji predaje koleginica Vujošević Jovanović.

"Pokrovitelji ovog Međunarodnog takmičenja su: Departament kulture grada Moskve, Odjeljenje za kulturu Krasnojarskog kraja, a organizatori su renomirani kreativni studio „Srećni krug“, iz Moskve i studio „Otvoreni Sibir“, iz Krasnojarska", navode iz UCG.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.