Slobodanu Marunoviću nagrada za glumačku bravuru na Purgatorijama

Slobodanu Marunoviću nagrada za glumačku bravuru na Purgatorijama

Prvak Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović, dobitnik je Nagrade za glumačku bravuru na 16. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2022. godine za ulogu Gospodina Đurića u predstavi „Pokojnik“, koju je po tekstu Branislava Nušića adaptirao i režirao Egon Savin.

"Slobodan Marunović žanrovski precizno i vješto oblikuje Gospodina Đurića, kao samouvjerenog, beskrupuloznog predstavnika savremenog svijeta, u kome novac i uspjeh predstavljaju najviše vrijednosti, te podvlači simboličku univerzalnost radnje, uspostavlja snažnu razmjenu sa publikomi na taj način upotpunjuje sliku kojom se želi predstaviti društvo u predstavi „Pokojnik““, navodi se u obrazloženju žirija.

Predstava „Pokojnik“ nastala je u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat, a premijerno je izvedena 30. jula u Tivtu.

O festivalskim nagradama odlučivao je žiri u sastavu: Stela Mišković, dramaturškinja, predsjednica žirija, Lina Njirić, producentkinja i Aleksandar Vujović, reditelj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.