LP: Neko da odgovara za odbijanje pomoći kanadera za gašenje požara dok Crna Gora gori

LP: Neko da odgovara za odbijanje pomoći kanadera za gašenje požara dok Crna Gora gori

Sramotan potez Vlade Crne Gore iz resora MUP za vanredne situacije kojim upravljaju Miodrag Bešović i ministar Filip Adžić, da se odbije avion za gašenje požara kanader koji je Hrvatska poslala kao pomoć, saopšteno je iz Liberalne partije.

"Naime kako je saopštilo Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore a potvrdilo Hrvatske, kanader je na zahtjev MIP Crne Gore već bio poletio prema našoj državi ali su iz Operativno komunikacionog centra MUP opozvali isti pod izgovorom da nam ne treba? 

Dok Crnom Gorom bukte požari, Gori gotovo cijela Boka, u Baru je dva dana buktio požar koji je potpuno paralisao Jadransku magistralu, neko se očigledno političkim igricama igra sa životima građana Crne Gore i ogromnim prirodnim bogatstvima koje guta vatra. Postavlja se samo pitanje ko se usudio i zašto da odbije ovakvu pomoć koju je Ministarstvo vanjskih poslova zatražilo?

Očekujemo hitan odgovor Bešovića i ministra Adžića koji su ovih dana obilazili požarišta i obećavali raznorazne pomoći lokalnim zajednicama dok sa druge strane očigledno nemaju namjeru da olakšaju herojske podvige vatrogascima koji danima ne spavaju boreći se protiv vatrene stihije", navode u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.