Šef Euleksa:

Šef Euleksa: "Napadi na policiju Kosova moraju da prestanu"

Šef Euleksa na Kosovu Lars-Gunar Vigemark reagovao je nakon što je juče policija napadnuta vatrenim oružjem u jezeru Gazivoda i poručio da ti napadi moraju prestati.

"Pucnjava u jezeru Gazivode je takođe napad vatrenim oružjem na Kosovsku policiju. Niko nije povrijeđen, ali ovi napadi nijesu samo opasni, već su krivična djela i moraju se odmah zaustaviti. Euleks će pojačati svoje patrole u ​​tom području", napisao je Vigemark.

Na slučaj oružanog napada na policiju je reagovao i premijer Kosova Aljbin Kurti (Albin).

"Ovo je drugi put za manje od nedjelju dana da je Kosovska policija napadnuta od kriminalnih grupa na sjeveru naše teritorije, samo šest dana posijle nedjeljnih incidenata", napisao je Kurti na Fejsbuku.

"Na sreću, prošli smo bez žrtava i sada je u toku potpuna istraga u ovom slučaju. Danas nema barikada na putu", dodao je Kurti.

Kosovska policija napadnuta je juče vatrenim oružjem oko 11.25, dok je postavljala patrolni čamac u jezeru Gazivoda u Zubinom Potoku.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.