Aktuelne epidemiološke mjere na snazi i narednih petnaest dana
Ilustracija

Aktuelne epidemiološke mjere na snazi i narednih petnaest dana

Vlada Crne Gore, saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire, odlučila je da važeće mjere protiv koronavirusa, ostanu na snazi i narednih 15 dana.

Snažna preporuka Radne grupe Instituta ja javno zdravlje Crne Gore, koju je Savjet za borbu protiv COVID19 predložio, a Vlada usvojila odnosi se na nošenje zaštitne maske na aerodromima, željezničkim  i autobuskim stajalištima, kao i na svim mjestima gdje se primjeti veće grupisanje ljudi.

Takđe dodaju da se preporuka posebno odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe.Takođe, preporuka je i  vakcinacija  protiv COVID-19 infekcije, posebno ugroženih kategorija stanovništva", navode iz Ministarstva zdravlja.

"Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na  izmjenu postojećih mjera”, poručuju iz ovog resora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.