Šćepanović stupio na dužnost prvog izvanrednog ambasadora Crne Gore u Uzbekistanu
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova

Šćepanović stupio na dužnost prvog izvanrednog ambasadora Crne Gore u Uzbekistanu

Nerezidentni ambasador Crne Gore u Uzbekistanu, sa sjedištem u Moskvi, Milorad Šćepanović, predao je akreditivna pisma vršiocu dužnosti ministra vanjskih poslova Uzbekistana Nj.E. Vladimiru Norovu, čime je stupio na dužnost prvog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u ovoj zemlji,saopštavaju iz Ministarstva vanjskih poslova.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim odnosima između Crne Gore i Uzbekistana, uz iskazano uvjerenje da postoji znatan potencijal za njihovo unapređenje.

Zajednički je ukazano na konstruktivnu saradnju koju naše dvije zemlje ostvaruju u multilateralnim okvirima, uz obostrano iskazanu poziciju o neophodnosti rješavanja svih problema i izazova putem dijaloga i u skladu sa univerzalnim principima međunarodnog prava.

 Kako prenose, Uzbekistanski šef diplomatije Norov je čestitao ambasadoru Šćepanoviću predaju akreditivnih pisama i poželio srećan i uspješan mandat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.