Kosovo: Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin, iz redova crnogorske zajednice
ilustracija

Počinjen 7. maja 1999. godine

Kosovo: Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin, iz redova crnogorske zajednice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je jedna osoba, pod inicijalima M.Đ. iz redova crnogorske zajednice, uhapšena 27. juna u selu Vitomirica kod Peći, zbog sumnje da je počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Kako se navodi, zločin je počinjen 7. maja 1999. godine u regionu Peći, kada je ubijeno devet albanskih civila, a petoro njih nestalo.

"Prema nalogu državnog tužioca, okrivljenom je određena mjera pritvora i policijsko zadržavanje, kako bi se pojavio pred sudijom za prethodni postupak", navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, reagovala je Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije uz navode da je uhapšen Milorad Đoković, te osudila "kampanju zastrašivanja srpskog naroda", a prenosi RSE.

"Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvijek čini u ovakvim slučajevima, privedenom Miloradu Đokoviću obezbijedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo je takođe saopštila da će "izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama" jer, kako navode, optužnice za navodne ratne zločine godinama su "instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.