Porfirije: Direktori osnovnih i srednjih škola  sprječavaju učenike da se opredijele za vjersku nastavu
FoNet/TV Hram

Razočaran

Porfirije: Direktori osnovnih i srednjih škola sprječavaju učenike da se opredijele za vjersku nastavu

Patrijarh srpski Porfirije rijetko se oglašava na društvenim mrežama, ali danas to nije slučaj. Naime, Porfirije je na svom Facebook profilu objavio fotografiju učionice koja je prazna, a poruka koju je sastavio mnoge će navesti na razmišljanje.

„Veoma sam razočaran informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svjesno obeshrabruju, čak bih rekao, sprječavaju učenike i roditelje da se opredijele za Vjersku nastavu. Posavjetovaću se sa braćom arhijerejima i predstavnicima drugih Crkava i vjerskih zajednica o tome da li da javno objavimo njihova imena i imena škola koje na taj način diskriminišu sopstvene učenike. U svakom slučaju ćemo uputiti zvanično reagovanje i nadležnim državnim organimma“, napisao je Porfirije.

Nova.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.