Crna Gora dobila Gruziju
Foto: FINA

Svjetsko prvenstvo u Budimpešti

Crna Gora dobila Gruziju

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore dobila je ekipu Gruzije sa 10:9 na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Crna Gora je dobro odigrala uvodnu dionicu. Već nakon pola minuta igre "ajkule" su povele preko Matkovića, da bi nedugo zatim Đurđić duplirao prednost. Vasić je smanjio na 2:1, ali je naša selekcija do kraja tog dijela igre još dva puta zatresla mrežu rivala 4:1.

A onda neshvatljiv pad ekipe Vladimira Gojkovića u drugoj četvrtini.

Lošoj igri je kumovala i odluka Gruzije da pređe na zonsku odbranu, a i sjajni Šubladze na golu je bio velika prepreka za naše momke.

Bitadze je pogodio za 4:2, potom je Gruzija preko Šušiašvilija smanjila na 4:2. Crna Gora zatim nije iskoristila igrača više, što je kaznio Vasić da tri sekunde prije kraja prvog dijela izjednači 4:4.

Vučurović je nakon dva minuta igre u trećoj četvrtini vratio vođsto Crnoj Gori 5:4, da bi u narednom napadu Đurđić povisio na 6:4.

Nakon toga, "ajkule" su u dva navrata imale plus tri, ali je završnica treće dionice pripala Gruzij.

Vapenski i Savić su vratili neizvjesnost uoči posljednjih osam minuta.

Međutim, nije moglo bez drame - Bitadze je smanjio na 10:9, a imali su Gruzini i napad sa igračem više do isteka regularnog vremena. 

Dejan Lazović, odbranom u posljendjoj sekundi donosi pobjedu našim momcima, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.